menu
 
MEGAMAN®
    5 Goede redenen om de opaal wand/plafond armatuur toe te passen
     Terug

    De opalen wand/plafond armatuur is één van de meeste toegepaste verlichtingsproducten die al vele decennia op de markt is. Dat is uitzonderlijk en dat komt niet alleen doordat het design dat onopvallend is. Er zijn daarvoor 5 expliciete redenen die we hier zullen bespreken.

    Fonda

    Zacht, verblindingsvrij licht
    Het opalen wand/plafond opbouw armatuur is meestal te vinden in gangen, traphuizen, kleedkamers, kelders en ook in woon/slaapkamers van verzorg -en verpleegtehuizen en in sommige hotelkamers. Het is daarmee een zeer veelzijdig toepasbaar type armatuur. De reden is dat het zacht, alzijdig, diffuus licht levert met voldoende contrastwerking voor goed zicht.

    Toepassing Fonda

    Sociale veiligheid
    In gangen en galerijen van bijv. flats is het herkennen van gezichtsuitdrukkingen heel erg belangrijk voor het gevoel van veiligheid. Iemand met kwade bedoelingen willen we het liefst zover mogelijk van te voren identificeren. De opalen wand/plafond armatuur draagt sterk daaraan bij.

    Economische verlichting
    De opalen wand/plafond armatuur levert veel licht van een hoge kwaliteit voor relatief weinig geld. Dergelijke armaturen zijn er in oplopende afmetingen en lichtstroom. Elke ruimte kan daarom met een minimum aantal verlicht worden. Bovendien kan een bewegingsdetector en lichtcel onzichtbaar in de armatuur geplaatst worden, waardoor de energiebesparing fenomenaal wordt.

    Vandaalbestendig.
    Dit type armatuur bestaat uit een wand/plafondhouder en een opalen kap die er wordt op geplaatst. De houder is vaak gemaakt van gelakt plaatstaal of aluminium, maar kan ook gemaakt zijn van een zgn. duroplast of van slagvast polycarbonaat. Een duroplast is een harde kunststofsoort die sterk lijkt bakeliet.

    De opalen kap kan gemaakt zijn van opaalglas, opaal PMMA (alias plexiglas) of opaal PC (polycarbonaat). Glas is het minst bestand tegen stoten (hoewel thermisch gehard triplet glas nog flink wat kan hebben), dan PMMA, terwijl PC vandaalbestendig is. Vandaar dat de buitenbestendige uitvoeringen vrijwel altijd een PC kap hebben.

    Noodverlichting
    Dit type armatuur is goed uit te rusten met een noodverlichtingsmodule en kan daarmee twee functies in één combineren, nl. die van algemene verlichting en die van noodverlichting. Aan de buitenkant is de nood-uitvoering enkel te herkennen aan het groene lichtvlek dat de status aangeeft van de noodunit.

    Conclusie
    De opalen wand/plafond armatuur is een betaalbare alleskunner die goed licht levert en desgewenst vandaalbestendig kan zijn, die al-dan-niet in noodverlichting kan voorzien en/of met een sensor voor extra energiebesparing. Het is dé armatuur voor appartement complexen, beveiligingsverlichting aan gevels van bedrijfspanden, kelders, bergingen, en meer.

    Wilt u dit soort producten toepassen, dan kunt u deze vinden bij  MEGAMAN via deze link RENZO voor binnen toepassingen en FONDA voor slagvaste buitentoepassingen.

    Deel dit artikel
    2 minuten lezen   04 september 2021