menu
 
MEGAMAN®
    Designverlichting? Gebruik eens een LED montagebalk!
     Terug

    De MEGAMAN® Ford LED montagebalk is een functioneel armatuur om gangen, bergingen, opslagen werkkasten, enz. doelmatig te verlichten. Op het eerste gezicht is het een gewoon product, maar niets is minder waar! Door er creatief mee om te gaan, kan het verwerkt worden tot een lichtinstallatie die een kunstwerk op zichzelf kan zijn. Uw fantasie is bepalend! Lees hier hoe dat kan.

    MEGAMAN Ford LED montagebalk toepassing

    MEGAMAN® Ford LED montagebalk in functionele toepassingen.

    De MEGAMAN Ford is een LED armatuur dat bestaat uit een behuizing van aluminium en een PMMA opalen afscherming die diffuus licht levert. Het zorgt daardoor voor goede helderheidsverhoudingen in een ruimte met voldoende contrast. De armatuur is in werking vergelijkbaar met een LED-paneel. Omdat de Ford veel smaller is, zal de verblindingshinder RUGL hoger liggen, waardoor het niet geschikt is voor het verlichten van werkplekken. Het is wel geschikt voor gangen, opslagen, bergingen, werkkasten en eenvoudige stellingmagazijnen. Hieronder een voorbeeld van een gang.  

    MEGAMAN Ford LED montagebalk als gangverlichting

    Qua verlichting is het een gebruikelijk ontwerp. De gang in dit voorbeeld is 2m40 breed, 25m20 lang en 4m00 hoog. De MEGAMAN Ford armaturen hangen aan een zwart gelakte kabelgoot op 3m20 hoogte en 3m60 hart-op-hart uit elkaar geplaatst. De berekende gemiddelde horizontale verlichtingssterkte is 107 lux op vloerniveau met een gelijkmatigheid van 0,61. De verblindshinder RUGL bedraagt 25,5 @ x=12H, y=1,2H. In gangen is volgens de NEN EN 12464-1:2021 max. 28 toegestaan, dus de armatuur is een goede keuze voor gangen.

     

    MEGAMAN® Ford montagebalk als designverlichting.

    Er kan zowel meer met de MEGAMAN Ford montagebalk! Het product op zich heeft dus de vorm van een balk en is te vergelijken met een streep licht. Net als met een pentekening, kan je de mooiste vormen maken met lichtstrepen. Ter inspiratie hebben we een voorbeeld uitgewerkt.

     

    Bedrijfsrestaurant.

    Gebruikelijk worden er vaak inbouw downlighters en/of spotjes toegepast. In sommige gevallen worden er decoratieve hanglampen toegepast om het wat meer sfeer te geven. Nu hangt veel af van de stijl waarin het interieur is ontworpen voor wat er qua vormgeving met de armaturen mogelijk is. Maar een alternatief ontwerp met MEGAMAN Ford LED montagebalken aangevuld met MEGAMAN Marco 3-fase railspots voor accentverlichting kan fraaie resultaten opleveren, zoals hieronder te zien is.

    MEGAMAN Ford LED montagebalk design toepassing

    Wilt u meer weten over de MEGAMAN® Ford montagebalken, klik dan hier.

    U kunt dit artikel hier downloaden in pdf

    Heeft u een project waarin u de MEGAMAN® Ford montagebalken wil toepassen en u wilt gebruik maken van de MEGAMAN® ProjectService, klik dan hier of bel ons: 085 – 273 30 33. U kunt ook ons per e-mail bereiken: verkoop@megaman.nl of ons appen: https://wa.me/31612934001

    Disclaimer

    De adviezen die in artikel gegeven worden zijn gedaan met kennis, ervaring en uit overwegingen van kosteloze dienstbaarheid. Het overnemen van de adviezen of aanbevelingen zijn daarom voor eigen rekening en risico. MEGAMAN® Nederland zal dan ook geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor schades, direct of indirect, gevolg of vervolg, die mogelijk zouden kunnen ontstaan uit het overnemen van de in dit artikel gegeven adviezen en aanbevelingen.

    Deel dit artikel
    2 minuten lezen   09 augustus 2022