menu
 
MEGAMAN®

        Test consumentenbond bevestigt de MEGAMAN kwaliteit

        minder dan 1 minuut.

        Overzicht

        In schril contrast met de wisselende resultaten van de huismerklampen staan de solide prestatie van de grote merken, zoals Philips, Osram en MEGAMAN.

        De meeste ledlampen zouden met gemak 20.000 branduren moeten kunnen halen. Maar in onze test haalde ruim een kwart niet eens de helft daarvan.

        `Gaat 25 jaar meer` en `25.000 branduren` staat op de ledlampverpakkingen. Om te testen of dit klopt, startten we naast de `normale` test een extra lange levensduurtest. Inmiddels hebben 17 ledlampen er 10.000 branduren op zitten. Tijd voor een tussenstand.

        De drie modellen van Ikea - inmiddels niet meer te koop - bleken onberekenbaar. We testten van elk model vijf exemplaren. Bij hete ene gingen alle vijf de lampen kapot voordat de helft van de vermelde 20.000 branduren was bereikt. Bij een ander deden alle exemplaren het goed. Het derde model zat er tussenin: twee stuks gingen voortijdig kapot. Van de enige Aldilamp de we getest hebben, sneuvelden alle exemplaren al in onze normale test van 5000 uur. Dat verwacht je niet als er `25 jaar` op de verpakking stat.

        In schril contrast met de wisselende resultaten van de huismerklampen staan de solide prestatie van de grote merken, zoals Philips, Osram en MEGAMAN. Zij haalden zonder sputteren de 10.000 uur tussenstand. Zie voor de test consumentenbond.nl/lampen.

        Bron: Consumentengids februari 2014

         

        Lees meer over de modellen:

        Test zuinige lampen

        Publicatiedatum 13/03/2014