menu
 
MEGAMAN®

    Bekijk onze nieuwsbrieven

    MEGAMAN®

     Lees alles Infinite + 

    Sinds de oorlog in de Oekraïne heeft iedereen begrepen dat we uitermate kwetsbaar zijn vanwege de kosten voor onze energievoorziening. Er is maar één remedie om die kwetsbaarheid te verkleinen, namelijk gewoon geen energie meer verbruiken! Natuurlijk, nul kan niet, maar Megaman zorgt met zijn programma LED verlichtingsarmaturen, LED-lampen én het MEGAMAN Infinite® lichtmanagement systeem ervoor dat besparingen tot 77,5% geen uitzonderingen meer zijn! Lees hier hoe.

    Energiebesparende producten worden niet meer alleen meer aangeschaft als de terugverdientijd kort genoeg is, maar ook om CO2 reductie te realiseren en aan wetgeving te voldoen. Hierdoor komen lichtmanagement systemen zoals het MEGAMAN Infinite® in beeld als buitengewoon reële optie. Het installeren van LED verlichtingsarmaturen is bovendien een vanzelfsprekendheid geworden. Kantoren bijvoorbeeld, kunnen eenvoudig Energielabel C verkrijgen door LED verlichting te monteren.

    Infinite

    De vraag is dan wanneer dit systeem rendabel is. Eigenlijk zou elke ruimte individueel doorgerekend moeten worden. Bij kleine gebouwen met weinig ruimten kan dat, maar bij grote gebouwen met veel verschillende ruimtefuncties en dus verlichtingseisen is dat ondoenlijk. Het meest ideaal is het om op basis van de ruimtefunctie en bijbehorende verlichtingseis te bepalen of het zinvol is. Hiervoor moet een criterium ontwikkelt worden.

    Het besparen op energiekosten van verlichting kan door een verlaging van het geïnstalleerd vermogen en/of branduren. Veel besparen is mogelijk bij een hoog geïnstalleerd vermogen en veel nutteloze branduren. Ruimten met grote oppervlakten betekenen veel vermogen en lijken aantrekkelijk om te besparen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Als het omgerekend wordt naar een verbruik per vierkante meter kan het er opeens heel anders uitzien. Om een degelijk beslis criterium

    Lees alles in ons blog +

    Neem contact op

    Alle contactgegevens +

    MEGAMAN®

    Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
    Stuur ons een e-mail op info@megaman.nl